Warmtebouw in TV-programma Doe Maar Duurzaam: Renovatie is ook duurzaam

In deze uitzending van het TV-programma ‘Doe Maar Duurzaam’ wordt aan de hand van het Thialf project in Heerenveen getoond dat renovatie ook duurzaam kan zijn. Sterker nog: nieuwbouw is niet altijd duurzaam, maar gerenoveerde panden zijn dat juist wél.

In deze aflevering leggen Herman Schiltkamp en Henk Overeem namens Warmtebouw uit wat de voordelen zijn van het renoveren van bestaande gebouwen. Herman legt ook de nadruk op dat zeker bij grote projecten zoals die van Thialf, er gekozen moet worden voor betrouwbare partners waarmee een duurzame relatie wordt aangegaan. een partner die betrokken wordt bij de hele levenscyclus van het gebouw; van ontwerp en realisatie en vervolgens bij beheer en exploitatie.

Warmtebouw spoort opdrachtgevers aan om juist voor duurzame en energiezuinige oplossingen te kiezen, want dan bereikt men namelijk een lagere TCO Total Cost of Ownership.

Henk Overeem geeft aan dat de keuze voor het renoveren van panden in plaats van ze te slopen niet alleen duurzamer is, maar ook goedkoper en sneller uitvoerbaar. Dit is exact waarvoor Thialf koos voor  ‘vernieuwbouw’ in plaats van een compleet nieuw ijsstadion te laten bouwen.

Doe Maar Duurzaam is een programma over duurzame ontwikkelingen en innovaties. Deze aflevering heeft als thema duurzaamheid in de bouw.

Deze uitzending werd zondag 20 september op RTL7 uitgezonden.

Elk bedrijf, elke werkplek verdient 'n betrouwbaar klimaat

Want met het juiste klimaat is het prettig werken en worden betere prestaties geleverd. In ons gratis adviesgesprek vertellen we u hoe.