Jeroen Lengkeek, wagenparkbeheerder bij Warmtebouw: “We vinden het belangrijk om te streven naar groene en energieneutrale oplossingen.”

Voor een efficiëntere en groenere aanpak van het laden van het eigen wagenpark e-auto’s, heeft Warmtebouw recent gekozen voor de energiemanagement-oplossing van de Gridio-app. Met real-time prijsinformatie en beschikbaarheid van hernieuwbare energie zorgt de Gridio-app ervoor dat voertuigen worden opgeladen tijdens de goedkoopste en schoonste uren. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen op energiekosten en een lagere ecologische voetafdruk. Gemiddeld levert Gridio tot 30% besparing op energiekosten, wat bijdraagt aan een groenere keuze.

Lengkeek: “In 2019 is Warmtebouw verhuisd naar een nieuwe locatie en daarbij is de keuze gemaakt voor het opwekken van eigen stroom met behulp van zonnepanelen. We willen als Warmtebouw graag een zo groen mogelijke bijdrage leveren, waar het gebruik van elektrische voertuigen onderdeel van uitmaakt. Ons wagenpark bestaat op dit moment uit 12 e-auto’s. Dan wil je je ook richten op zo bewust mogelijk omgaan met stroomgebruik en de laadprocedure. Onze ICT-manager en gadget-fan was privé al bekend met de Gridio-app. Zijn ervaringen waren positief. Inmiddels blijkt de app ook de perfecte efficiënte oplossing in laden voor ons.”

“De app integreert real-time prijsinformatie en analyseert beschikbaarheid van hernieuwbare energiebronnen. De app weet wanneer de stroom het goedkoopst is en berekent op basis van gegevens de meest efficiënte oplaadmomenten. Zo bieden we onze medewerkers met een e-voertuig de beste laadefficiëntie. Dit levert niet alleen kostenbesparing op, maar met groen stroomverbruik leveren we ook een bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot. De Gridio-app is niet alleen slim, maar ook erg gebruiksvriendelijk. De app is zo geïnstalleerd en maakt het met een intuïtieve bediening simpel om slimmer en groener te laden. Een kind kan de was doen.”