BESPAAR VANDAAG NOG OP UW ENERGIEKOSTEN

Het is belangrijk dat uw installatie na oplevering blijft werken zoals het ontworpen is. U dient dan jaarlijks de instellingen te controleren cq bij te stellen. Om u te ontzorgen kunnen wij deze controlerende taak van u overnemen, zodat u zich kunt richten op uw eigen business.

Duurzaam Advies Rik En Imke
Een Quickscan geeft een indruk van de besparingsmogelijkheden van uw gebouw. Aan de hand van de (erkende) maatregelen, uw noodzaak, de subsidiemogelijkheden en de terugverdientijd kunt u bepalen welke maatregelen interessant zijn om uit te laten voeren. Hiermee voldoet u direct aan de informatieplicht.
De Energiescan is een uitgebreid rapport met de op uw de situatie toegespitste energiebesparingsadviezen. Hierin wordt uw energiefactuur door ons ontleed en worden de energiestromen van het desbetreffende gebouw inzichtelijk gemaakt. U realiseert direct al na onze opname voor de Energiescan aanzienlijke besparingen op uw energiekosten en de Energiescan is vaak al binnen één jaar terugverdiend. Een bijkomend voordeel is dat de rapportage volledig voldoet aan de wettelijke eisen.
De Energie-audit is een Europees energiebesparingsrapport die een stap verder gaat dan onze Energiescan, mede omdat hierin ook de mobiliteit wordt meegenomen. De verplichting tot uitvoering van een energie-audit geldt voor alle vestigingen van ondernemingen in Nederland die voldoen aan een van de volgende criteria: ofwel meer dan 250 personen in dienst hebben; ofwel een jaaromzet hebben van meer dan 50 miljoen euro en een jaarlijks balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro. Deze audit dient om de 4 jaar te worden uitgevoerd.
Om bedrijven meer grip te geven op energie en de kosten daarvan, heeft Warmtebouw de energieplanner in het leven geroepen. Dit is een unieke combinatie tussen data en duurzaamheid, inzicht en actie. De energieplanner is een online energiebesparingstool waarin energiemonitoring en energieadvies worden gecombineerd. Met de energieplanner geeft u als bedrijf invulling aan de wet- en regelgeving en erkende maatregelen (informatieplicht) en bent u klaar voor de toekomst.
Een businesscase is een uitgewerkt plan waarbij de energiebesparingsplannen van een ondernemer worden uitgewerkt in een financieel en praktisch haalbaarheidsonderzoek, met onder meer terugverdientijden en een cashflowanalyse. Door middel van de hieruit gevolgde offerte kunt u direct aan de slag met uw energiebesparing.
De EPBD (Energy Performance Building Directive) is een Europese richtlijn met als doel de energieprestatie van gebouwen te verbeteren. De keuring is wettelijk verplicht voor verwarmings- en airconditioningssystemen met een nominaal vermogen vanaf 70 kW. Na de keuring krijgt u een rapportage met haalbare aanpassingen en maatregelen om uw installaties efficiënter voor u te laten werken.
Het energielabel is een document waarin de kenmerken van een gebouw zijn beschreven. Het label geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is in vergelijking met soortgelijke gebouwen. Zo kunt u in één oogopslag zien of een gebouw energiezuinig is, wat tevens een lagere energierekening, meer comfort en minder CO2-uitstoot betekent.
Een gebouw heeft niet altijd het gewenste energielabel. Mede doordat vanaf 2023 vanuit de overheid wordt geëist dat kantoren met een energielabel D t/m G niet meer gebruikt mogen worden. Vanaf 2023 moet een gebouw ten minste energielabel C bezitten, en in 2030 ten minste energielabel A. Een Labelverbetering advies is een rapportage waarin de benodigde stappen worden omschreven om tot een hoger energielabel te komen.
De BREEAM-expert adviseert en ondersteunt de opdrachtgever over het laten certificeren van de duurzaamheidsprestatie van gebouwen volgens de BREEAM-NL normen, zoals vastgelegd in het gekozen keurmerk. Tevens helpt de expert bij de voorbereiding van een assessment en stelt de certificering veilig door het verzorgen van de coördinatie rond het verzamelen van het bewijsmateriaal.

– UITGELICHT PROJECT

The Style Outlet in Halfweg behaalde met de hulp van Warmtebouw BREEAM certificaat

– ARTIKEL

DE VOORDELEN VAN UW ONLINE ENERGIEPLANNER

MEER WETEN?

Duurzaam advies betekent voor u duurzaam besparen. Bel ​of stuur een mail naar duurzaam@warmtebouw.nl om meer te weten te komen over wat ons duurzaam advies u aan voordeel kan opleveren.

TELEFOON

WERKEN BIJ WARMTEBOUW

OOK WERKEN AAN DUURZAME INSTALLATIES?

Heb jij interesse in techniek en ben je een echt vakman? Bekijk dan onze vacatures.