Gebouw vol Energie: op excursie bij Warmtebouw en Waterschap Zuiderzeeland

“Een zeer inspirerende middag”, zo vatte één van de deelnemers van Gebouw vol Energie de excursie aan de bedrijfsvestiging van Warmtebouw Utrecht bv samen. Daar kregen zij door directeur Herman Schiltkamp een rondleiding door ‘zijn’ gebouw waarmee hij vorig jaar de Healthy Urban Office Challenge 2017 won. Behalve de rondleiding was er ook nog een lezing van Erik van der Linden, programmamanager van Waterschap Zuiderzeeland over de transformatie van het waterschapshuis in een duurzaam energieneutraal gebouw. De vernieuwing werd vorig jaar beloond met ‘de Gouden Kikker Award’.

Continue Reading

Inspiratie- en informatiebijeenkomst bij Warmtebouw

U bent van harte welkom op dinsdag 27 maart van 15.30 – 18.00 uur

Voor de Healthy Urban Office Challenge (HUOC) zijn regio Utrecht en Amersfoort in 2018 wederom op zoek naar de meest inspirerende projecten op weg naar groene, gezonde en slimme kantoren. Inschrijven kan al, maar bent u op zoek naar inspiratie of wilt u meer weten over HUOC? Dan nodigen wij u graag uit op dinsdag 27 maart 2018 van voor een inspiratie- en informatiebijeenkomst bij Warmtebouw, de winnaar van 2017. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Lees meer

Warmtebouw heeft er een mooie opdracht bij van Hoogvliet supermarkten

Donderdagochtend 21 december, kreeg Warmtebouw van supermarktketen Hoogvliet de opdracht voor de HVAC- en Sanitaire installaties en de Bedrijfskoeling in de nieuw te bouwen Slagerij, Servicecentrum en het Distributiecentrum in Bleiswijk.

Op de oude locatie werd de overeenkomst door de directies van Hoogvliet, Retail Technics en Warmtebouw ondertekend.

Lees meer

Warmtebouw ontvangt 1e STEK EPBD-bedrijfscertificaat

Maandag 20 november ontving Warmtebouw als eerste het STEK EPBD-airco bedrijfscertificaat uit handen van certificeringsinstantie SGS INTRON en van STEK.

Het EPBD-airco certificaat wordt verstrekt aan bedrijven die aantoonbaar voldoen aan de eisen aan het keuren van en adviseren over airconditioninginstallaties van 12 kilowatt of meer (op gebouwniveau). Zij kunnen specifiek adviseren over verbetering van de energieprestatie van gebouwen en besparen van energiekosten, over comfort en het verlagen van de CO2-uitstoot. Warmtebouw is het eerste bedrijf dat vrijwillig een STEK-EPBD-airco certificaat heeft behaald.

Lees meer

Stichtse Vecht

Bijeenkomst “Duurzaamheid” gemeente Stichtse Vecht

Op 10 oktober a.s. (de jaarlijkse dag van de duurzaamheid) stelt Warmtebouw haar mooie duurzame kantoorgebouw open van 16:00-18:30 uur voor de gemeente Stichtse Vecht.

Vanaf 16:30 uur wordt u uitvoerig geïnformeerd over de diverse mogelijkheden tot verduurzaming van uw bedrijfsgebouw en zal er extra aandacht geschonken worden aan de deelnemers uit de gemeente Stichtse Vecht, die reeds hun bedrijfsgebouwen hebben laten doorlichten door middel van een energie-quickscan.

U bent van harte welkom op de Middenwetering 1 te Utrecht.

Wij beschikken over ruimte parkeergelegenheid in onze parkeergarage of rondom ons gebouw.

Na afloop heeft u natuurlijk alle gelegenheid om na te praten en vragen te stellen onder het genot van een hapje en een drankje.

Eerder dit jaar won Warmtebouw de ‘Healthy Urban Office Challenge 2017’ (HUOC) als de meest duurzame kantooromgeving in de regio Utrecht. 

Lees meer

Thialf tweede bij UNETO-VNI Innovatie Award 2017

Op woensdag 27 september is na een spannende tweede stemronde de winnaar voor de eerste UNETO-VNI Innovatie Award bekendgemaakt. Tijdens het jubileum event in Nieuwegein hebben Henk Overeem en Maarten van Pelt via een video boodschap aangegeven waarom juist Thialf hiervoor in aanmerking kwam. De winst ging uiteindelijk naar het project ‘Energy Academy Europe’ van Engie Services, gevolgd door 'IJsstadion Thialf' en ‘Transformatie F16-shelter’ een project van Klein Poelhuis.

Lees meer

Warmtebouw is 1 van de 3 finalisten van de UNETO-VNI Innovatie Award 2017

Op woensdag 20 september zijn na een zeer spannende eerste stemronde de drie finalisten voor de eerste UNETO-VNI Innovatie Award bekendgemaakt. Tijdens het  Lustrum Event op woensdag  27 september a.s. strijden de volgende genomineerde projecten om de hoofdprijs: Energy Academy Europe, het vernieuwde Thialf Stadion en de getransformeerde F16-shelter.

Lees meer

Warmtebouw winnaar Healthy Urban Office Challenge 2017!

In een bloedstollende finale van de HUOC is Warmtebouw afgelopen woensdag 24 mei als winnaar uit de bus gekomen.

Naast de prijs van € 20.000 die we kunnen inzetten om ons pand nog verder te verduurzamen heeft de competitie ons veel positiefs gebracht.

We kijken met veel plezier terug op uw betrokkenheid waardoor we maar liefst 1793 stemmen hebben verkregen.

Naast de stemmen hebben we vele positieve reacties ontvangen en is Warmtebouw op een positieve manier onder de aandacht gebracht bij vele relaties, klanten, partners, familie, vrienden en leveranciers.

Lees meer

Warmtebouw zet verduurzamingsintentie om in realisatie door plaatsing van 635 zonnepanelen

Op 15 februari tekende Technisch Adviesbureau-Installatiebedrijf Warmtebouw Utrecht B.V. het manifest ‘Het dak van Utrecht geeft Energie!’. Met het ondertekenen sprak Warmtebouw de intentie uit om bij te dragen aan de gezamenlijke doelstelling van diverse overheden, bedrijven, particuliere en maatschappelijke organisaties om in 2020 10% van de daken in Utrecht te hebben voorzien van zonnepanelen. Warmtebouw voegde de daad bij het woord en plaatste de afgelopen weken 635 zonnepanelen op het dak van hun pand aan de Middenwetering 1.

De PV-panelen moeten met ca. 160.000 kWh per jaar in 40% van de energiebehoefte van het pand gaan voorzien. Met dit project wordt er een CO2-reductie gerealiseerd van 66 ton per jaar.

Lees meer

Warmtebouw genomineerd voor Healthy Urban Office Challenge 2017

UPDATE: De Healthy Urban Office Challenge is qua stemmen afgelopen. Nu is het wachten op de uitslag. Deze wordt bekend gemaakt tijdens de finale van de HUOC op woensdag 24 mei. Wij willen iedereen bedanken voor het stemmen en de vele positieve reacties die we mochten ontvangen!

HUOC nominatie 2017

Ons bedrijfspand is genomineerd door de ‘Healthy Urban Office Challenge’ (HUOC) als één van de meest duurzame kantooromgevingen in de regio Utrecht.
De HUOC is een initiatief van de Economic Board of Utrecht en is op zoek naar inspirerende projecten op weg naar groene, gezonde en slimme kantoren.
Hierbij gaat het niet alleen om de maatregelen die al genomen zijn, maar ook om de ambities voor de toekomst.