De Online Energieplanner

​​Er ontstaan steeds meer verplichtingen met betrekking tot het besparen van energie. Deze ontstaan zowel uit strengere regelgeving als uit maatschappelijke verwachtingen.
Om bedrijven meer grip te geven op energie en de kosten daarvan, heeft Warmtebouw de energieplanner in het leven geroepen. De unieke combinatie tussen data en duurzaamheid, inzicht en actie.

Continue Reading

Succesvol prefabben vraagt discipline

Prefabricage is niet voorbehouden aan producenten of groothandels, ook installatiebedrijven breiden hun services uit. Warmtebouw, Kropman en Kroneman Installatietechniek zijn drie bedrijven waar de prefab-afdeling tot wasdom is gekomen. Wat is het geheim van hun succes?

Continue Reading

Informatieplicht Energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 gaat de informatieplicht energiebesparing voor bedrijven in werking. Wanneer uw bedrijf een verbruik heeft van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar, dan is de informatieplicht voor uw bedrijf van toepassing en is onderstaande tekst relevant.

Wat is de informatieplicht?

De Informatieplicht Energiebesparing is een uitbreiding van de Wet milieubeheer, die sinds 1993 van kracht is. Volgens de Informatieplicht Energiebesparing moeten op uiterlijk 1 juli 2019 ruim 125.000 bedrijven en organisaties verplicht de overheid informeren over welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen.

Continue Reading

Warmtebouw nieuwe huisstijl: Zelfs onze bedrijfswagens zijn opnieuw bestickerd!

In de lente 2019-editie van Ondernamen Utrecht staat een erg leuk artikel over de introductie van onze nieuwe huisstijl. Omdat we erg blij zijn met onze nieuwe huisstijl en logo, delen we graag dit artikel ook hier.

Warmtebouw blij met gloednieuwe huisstijl

Wie een beetje op heeft gelet, zal gezien hebben dat Warmtebouw de afgelopen maanden qua uitstraling een nieuwe weg in heeft geslagen. Op de gloednieuwe bussen, de shirts van de medewerkers en de vlaggen van verschillende voetbalverenigingen in en om Utrecht is het al te zien: het gloednieuwe logo van het Utrechtse technisch advies en installatiebureau.

Continue Reading

Renovatie ZGAO Flevohuis in Amsterdam van start

Vrijdagochtend was er een feestelijke bijeenkomst in het Flevohuis aan het Kramatplantsoen in Amsterdam. De heer Van Wijk ondertekende namens Stichting Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO) de bouwteamovereenkomst met de aannemer en installateurs voor de renovatie van de eigendomslocatie Flevohuis

Continue Reading

Installeren is mensenwerk – interview met John Pot over Villa Nederheem

John pot ontvangt ons in de ontvangstruimte van technisch adviesbureau installatiebedrijf warmtebouw in utrecht. In de aanloop van ons gesprek vertelt hij - op de wenteltrap - al enthousiast over de gave projecten waar hij en zijn team op dit moment aan werken. een van die projecten is de aanleiding voor ons bezoek, namelijk de renovatie van de iconische villa nederheem. Dit pand en het omliggende landgoed is voor de inwoners van Blaricum welbekend en van historische waarde.

Continue Reading

Ziggo Dome niet te warm en niet te koud dankzij Warmtebouw

WARMTEBOUW ZORGT ERVOOR DAT IEDER HOEKJE VAN DE ZIGGO DOME DE JUISTE TEMPERATUUR HEEFT­.

Op een koude winterdag in december voeIt het aangenaam in de Ziggo Dome. In het enorme gebouw wordt de temperatuur dan ook nauwlettend in de gaten gehouden. De facilitair manager, Ruud Bongers, heeft er bijna geen omkijken naar. De technici van het bedrijf Warmtebouw Technische lnstallaties, helpen hem om zowel de artiesten als de bezoekers die in de Ziggo Dome moeten werken of plezier beIeven elke keer weer een mooie avond te bezorgen. De ontwerpers van de installaties, Hoofd Engineering Maarten van Pelt en directeur Henk Overeem van Warmtebouw Technische Installaties, en Ruud Bongers leggen uit hoe het zo is gekomen. In de kantoren van de Ziggodome volgt een geanimeerd gesprek met het trio.

Continue Reading