Na een grondige verbouwing is in mei de Jumbo winkel aan de Vogelaar in Bergen op Zoom weer open. De winkel van ca. 1.200 m2 verbruikt ruim 60% minder energie en is voor meer dan 80% circulair gebouwd en ingericht. Daarmee zet Jumbo belangrijke vervolgstappen op het gebied van duurzaamheid. De circulaire winkel is een proef om kennis en ervaring op te doen voor toekomstige verbouwingen. In 2023 moeten alle Jumbo Winkels CO2-neutraal zijn.

Warmtebouw is één van de Circulaire Innovatie Partners die onder regie van Retail Bouw Management deze vestiging heeft gerealiseerd. Wij zijn trots om hier samen met Jumbo en onze bouwpartners onze bijdrage te hebben mogen leveren.

Warmtebouw vindt duurzaam en circulair belangrijk zodat onze kinderen en kleinkinderen in de toekomst ook nog voldoende grondstoffen en grondstoffige energie tot hun beschikking hebben en zo nog voldoende perspectief te hebben op deze aarde.

Het zit ook in ons DNA om zo te willen denken. Vanuit TRIAS Energetica hebben wij onze engineering en vervolgens onze realisatie gedaan om onze klant Jumbo zo goed mogelijk te bedienen en ontzorgen.

Wij hebben bij dit project vroegtijdig de mogelijkheid gehad om mee te mogen denken in de bepaling van de uitgangspunten en de mogelijke opties doorgerekend qua kosten en energieverbruik. Dit alles is door ons vastgelegd in een materiaalpaspoort. Hiermee hebben wij onze circulariteit denkwijze van hergebruik, standaardisatie en prefab kunnen borgen.

Ook met name ten aanzien van het verbruik en de kosten welke hieraan verbonden zijn, zijn wij in staat geweest 25-30% energiezuiniger te worden. Door het gebruik van beschikbare restwarmte en een aanvullende warmtepomp met hoge SCOP is een cv (gas)ketel overbodig geworden, waarbij de temperaturen in het pand logischerwijs goed blijven. Om het energieverbruik in de toekomst zo laag mogelijk te houden, is onze installatie voorzien van een SMART regeling.

Want bij de 7 zekerheden van Jumbo voor een prettige winkelervaring voor hun klanten hoort wat ons betreft zeker ook een behaaglijk klimaat!