WATERMIST- & SPRINKLERINSTALLATIES

Innovatieve brandveiligheid: betrouwbare watermist- en sprinklersystemen voor optimale bescherming

BRANDBEVEILIGING

Een brand in een gebouw kan enorme gevolgen hebben voor een organisatie. Het brengt niet alleen enorme kosten met zich mee, maar zet ook de bedrijfscontinuïteit onder druk. Een goed watermist- of sprinklersysteem beperkt brandschade of de gevolgschade van een brand aanzienlijk. Deze vorm van installatietechniek detecteert een brand in het beginstadium, blust en voorkomt uitbreiding van de brand. Bovendien waarschuwt het brandalarm direct de brandweer.

Warmtebouw is een erkend CIBV-installateur. Wij bieden een helder antwoord op vragen over brandbeveiliging en brandbeheersing. Dit doen we met het geven van advies, het realiseren en het beheren van de voor u meest passende watermistinstallatie of sprinklerinstallatie.

HOGEDRUK WATERMIST

Naast de traditionele sprinklersystemen installeert Warmtebouw ook hogedruk watermistsystemen. Dit doen we als gecertificeerd AquaSys dealer. Daarmee bent u verzekerd van een hoogwaardig en betrouwbaar systeem.

Watermistsystemen zijn bedoeld om op een zeer gerichte manier ruimtes of objecten te beschermen. Deze zijn vooral geschikt voor ruimtes die onder een hogere brandklasse vallen. Denk bijvoorbeeld aan datacenters, monumentale gebouwen, parkeergarages of bepaalde machines in fabrieken.

Hogedruk watermistsystemen zijn heel effectief, milieuvriendelijk en resulteren in minder (water)schade. Het water wordt, anders dan bij een sprinklerinstallatie, omgezet in watermist dat neerdaalt in de brandende ruimte of op het object.

Sprinklertechniek Team Warmtebouw
VOORDELEN SPRINKLERINSTALLATIE

Warmtebouw kan u helpen met al uw vragen op het gebied van brandbeveiliging en brandbeheersing met behulp van watermist- en sprinklerinstallaties. Deze installaties hebben een aantal grote voordelen:

  • Snelle branddetectie
  • Minder restschade bij brand
  • Continuïteit van de organisatie blijft veelal geborgd
  • Brandcompartimentering kan (grotendeels) vervallen
  • Grote kans op behoud van het gebouw

– UITGELICHT PROJECT

Voor The Style Outlet in Halfweg installeerde Warmtebouw onder andere de sprinklerinstallatie.

– ARTIKEL

Misverstanden over sprinklerinstallaties

MEER WETEN?

Bel ​of stuur een mail naar info@warmtebouw.nl om meer te weten te komen over sprinklertechniek en de nieuwste ontwikkelingen rondom hogedruk watermist-systemen.

TELEFOON

WERKEN BIJ WARMTEBOUW

BEN JIJ EEN ECHTE PROBLEEMOPLOSSER?

Heb jij al enige ervaring in sprinklertechniek en wil je werken voor klanten als het Thialf en Ziggo Dome? Bekijk dan eens onze vacatures.