Voor de nieuwe tramremise in Nieuwegein realiseren we de complete werktuigbouwkundige installatie. We werken hier nauw samen met De Schilt Bedrijven uit Meerkerk, bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk en Van de Pol Elektrotechniek uit Montfoort.

Trams uit de provincie Utrecht

Provincie Utrecht huisvest haar trams op de remise in Nieuwegein. Op de loods vindt ook het onderhoud aan de trams plaats. Door de komst van de Uithoflijn verdubbelt het tramverkeer in en om Utrecht. De Uithoflijn is de nieuwe tramverbinding tussen Utrecht Centraal Station en Utrecht Science Park De Uithof. 

Tramremise

Daarom is er september 2017 door bouwbedrijf De Vries en Verburguit Stolwijk gestart met de realisatie van een nieuwe tramremise met werkplaatsen van 6.500 m² bvo. Een klein gedeelte van de tramremise (1.500 m² bvo) zal dienst doen als kantoor dat ruimte biedt aan circa 70 werkplekken. Van den Pol Elektrotechniek uit Montfoort is verantwoordelijk voor de complete stroomvoorziening en verlichting in de nieuwe tramremise. De Schilt Bedrijven leveren op hun beurt het complete duurzame luchtkanalensysteem inclusief alle luchttechnische componenten van marktleider TROX.

Medio 2019 gereed

De remise, die volledig in 3D BIM is uitgewerkt, moet medio 2019 gereed zijn voor ingebruikname.