Zonnepanelen op uw bedrijfspand?
Daarmee wekt u niet alleen duurzame energie op, maar bespaart u ook flink op uw energierekening.
Regel het samen met ons via het stappenplan.

Video: Zon op dak voor Utrechtse ondernemer Business Fashion – mede door Warmtebouw mogelijk gemaakt

John van der Velde is mede-eigenaar van Business Fashion op Bedrijvenpark De Wetering-Haarrijn.
Met zonnepanelen op het dak draaide het bedrijf het eerste jaar al direct energieneutraal.

Stappenplan, hulp en subsidie

Wilt u zonnepanelen op het dak van uw bedrijf? Profiteer zelf en draag bij aan de ambitie van onze stad. Warmtebouw helpt u graag. In 5 stappen leggen we uit hoe u subsidie aanvraagt en voordelig energie opwekt met zonnepanelen.

Stap 1 – Doe de quickscan

U krijgt een overzicht én een (online) adviesgesprek. Dit gaat over wat zonnepanelen op uw dak kunnen opleveren en hoeveel subsidie mogelijk is. De kosten van een quickscan zijn gemiddeld € 250. Waarvan u 50% van de kosten via de subsidie Duurzamer maken bedrijf of instelling kunt terugvragen.

Met de quickscan van Warmtebouw ziet u wat voor een zonne-energiesysteem het beste bij uw specifieke situatie past. Zij bekijken samen met u welke subsidie- en financieringsmogelijkheden u hebt. Op aanvraag kan Warmtebouw deze quickscan uitbreiden naar een complete energiescan. Hiermee voldoet u aan de wettelijke verplichtingen uit de Wet milieubeheer, zoals de energiebesparingsplicht. Zij bieden bovendien ondersteuning bij het opwaarderen van uw pand naar label C of beter.

Stap 2 – Vraag (I)SDE-subsidie aan

De SDE-subsidie en de ISDE-subsidie maken zonnepanelen sneller winstgevend. Vraag de subsidie op uw eigen naam aan. Zo bent u later vrij om samen te werken met een bedrijf naar keuze. De laatste jaren worden de subsidiebedragen steeds lager. Vraag daarom voor 14 oktober 2021 subsidie aan.

Warmtebouw kijkt of u in aanmerking komt voor de SDE++ en helpt u bij de aanvraag hiervan. Ook kan Warmtebouw als intermediair de subsidie voor u aanvragen.

Stap 3 – Spreek met uw bank en verzekeraar

Met de subsidie op zak laat u uw business-case uitwerken. Daarna gaat u in gesprek met uw bank over de financieringsmogelijkheden. Bespreek vervolgens met uw verzekeraar wat de gevolgen zijn voor uw verzekering. Denk aan uw opstalverzekering en de brandveiligheid van uw pand.

Stap 4 – Vraag en vergelijk offertes

Tijd om te vergelijken: Warmtebouw vraagt voor u offertes aan, kies zelf uw gewenste optie en koop zonnepanelen in.

Stap 5 – Oplevering van zonnepanelen

Ze liggen er! Vergeet niet om uw installatie goed te laten controleren.

Plan uw quickscan door te bellen naar 06-57129701 (Rik Hartog – Energiecoach) of meld je aan via volgende link: https://www.utrecht.nl/inschrijfformulier-zon-op-bedrijfsdak/