Donderdagochtend 21 december kreeg Warmtebouw van supermarktketen Hoogvliet de opdracht voor de HVAC- en Sanitaire installaties en de bedrijfskoeling in de nieuw te bouwen Slagerij, Servicecentrum en het Distributiecentrum in Bleiswijk.

Op de oude locatie werd de overeenkomst door de directies van Hoogvliet, Retail Technics en Warmtebouw ondertekend.

Als een mooi voorbeeld van samenwerken mogen wij met ons zusterbedrijf Retail Technics en Noordzij Rozenburg het basisontwerp van en met Arcadis verder uitwerken en realiseren.

De bouw van het hypermoderne, energiezuinige en milieubewuste (BREEAM – outstanding), bijna volledig geautomatiseerde distributiecentrum van Supermarktketen Hoogvliet op logistiek bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk (gemeente Lansingerland) begint in januari 2018, het jaar waarin Hoogvliet 50 jaar bestaat. Planning is dat in 2020 de eerste activiteiten plaatsvinden in het nieuwe dc.

In het pand worden straks zowel droge kruidenierswaren als vers, agf en diepvriesartikelen verwerkt tot zendingen naar een van de 67 winkels van Hoogvliet. Ook de retouremballage gaat er plaatsvinden. Daarnaast krijgt de centrale slagerij van Hoogvliet onderdak in het dc, evenals het servicecentrum van de supermarktketen. De bakkerij van de supermarktketen is al sinds januari 2016 volledig operationeel en vormt samen met de nieuwbouw straks een mooi Hoogvliet-icoon langs de A12.