Hoogvliet

Slagerij, Servicecentrum & Distributiecentrum

Supermarktketen Hoogvliet heeft een nieuw BREEAM Outstanding hypermodern, energiezuinig en milieubewust complex gerealiseerd op het bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk. Dit complex omvat de slagerij, kantoren, service- en opleidingscentrum en het bijna volledig geautomatiseerde distributiecentrum.  Het nieuwe distributiecentrum met een vloeroppervlakte van ca. 80.000 m2 bestaat uit logistieke faciliteiten voor droge kruidenierswaren, versproducten, gekoelde waren en diepvriesproducten.

Aan Warmtebouw is op basis van een door Arcadis opgesteld functioneel bestek inclusief bijlagen de opdracht verstrekt voor de engineering en uitvoering van de alle werktuigkundige en loodgietersinstallaties, te weten: de bedrijfs- en vriesinstallaties, klimaatinstallaties als ventilatie, comfortkoeling en -verwarming en de complete meet- en regeltechnische installaties alsmede de warm- en koudwatervoorziening voor de bedrijfsprocessen en sanitaire toestellen. Het complex is ondermeer voorzien van klimaatplafonds met individuele naregelingen per ruimte en is energetische geoptimaliseerd door warmteterugwinning uit de bedrijfskoeling en de WKO installatie en systeemintegratie met de elektrotechnische installatie en de procesinstallatie op het gebouwbeheersysteem met uitgebreide energiemonitoring van de elektra en klimaatinstallaties.

Er is onderzoek gedaan naar de verduurzaming van het gebouw met behulp van aanvullende financiering door middel van het gebruik van EIA en MIA Vamil fiscale subsidieregelingen. Om gebruik te kunnen maken van deze subsidies diende het werk een BREEAM-NL Nieuwbouw Outstanding score te behalen. Hiertoe waren monodisciplinaire en multidisciplinaire credits benodigd waarbij Warmtebouw zich conform het BREEAM protocol heeft verplicht om de afgesproken BREEAM credits te behalen en de schriftelijke bewijsvoering te coördineren en aan te leveren.

Opdrachtgever

Hoogvliet

Locatie

Bleiswijk

Bouwperiode

2018-2020

Omvang

72.000m2 bvo

Architect

Arcadis

Adviseur

Arcadis

– DIENSTEN

We weten wat we kunnen betekenen op het gebied van klimaattechniek

– ARTIKEL

‘We zijn er klaar voor!’

Vijftigjarig jubileum Warmtebouw is startsein voor de toekomst. Herman, Henk en Patrick over 50 jaar Warmtebouw, kameraadschap en grootse projecten.

MEER WETEN?

Bel ​of stuur een mail om meer te weten te komen over wat we voor u kunnen betekenen.

TELEFOONNUMMER

WERKEN BIJ WARMTEBOUW

OOK WERKEN AAN DE GROOTSTE KLIMAATINSTALLATIES?

Heb jij interesse in techniek en ben je een echt vakman? Bekijk dan onze vacatures.

GERELATEERDE PROJECTEN:

Categories