​SPRINKLERTECHNIEK & BRANDBEVEILIGING

​Warmtebouw is officieel erkend door het CIBV (voorheen LPCB) om installaties te ontwerpen, te realiseren en te beheren en hiervoor de benodigde certificaten af te geven.

Voordelen sprinklerinstallatie

Ons ervaren sprinklerteam kan u helpen met al uw vragen op het gebied van brandbeveiliging en brandbeheersing. Een sprinklerinstallatie heeft een aantal grote voordelen:

  • ​Minder restschade bij brand
  • ​Continuïteit van de organisatie blijft veelal geborgd
  • ​Brandcompartimentering kan (grotendeels) vervallen
  • Grote kans op behoud van het gebouw

Een automatisch sprinklersysteem heeft tot doel een brand in het beginstadium te detecteren, te blussen en uitbreiding van de brand te voorkomen. De brandweer wordt door middel van het brandalarm gewaarschuwd.
In de meeste gevallen blust het sprinklersysteem de brand en komen er maximaal 3 tot 4 sprinklers in werking. Dit in tegenstelling tot het beeld dat in sommige films gewekt wordt. De nevenschade is bij een sprinklerinstallatie dus vele malen lager dan meestal gedacht wordt.

Sprinklerinstallatie voorkomt faillissement door brand

Misschien wel het grootste voordeel van een sprinklerinstallatie is het behoud van uw pand en de daarin aanwezige documenten. Het verbond van Verzekeraars heeft begin 2013 aangegeven dat de helft van de bedrijven die te maken krijgt met een grote brand, uiteindelijk failliet gaat. Grote risico’s zijn de schade door langdurige bedrijfsstilstand en de dekkingsgraad van de verzekering.
Wij denken graag met u mee hoe u deze risico’s zoveel mogelijk kunt beperken. Onze Businessunit Manager Sprinklertechniek Hans Korsten vertelt u graag meer.