Villa Nederheem

‘Comfort en duurzaamheid gecombineerd’

De bouw van Villa Nederheem in Blaricum in 1937 was destijds een regelrechte sensatie. De luxe en grandeur van toen zijn een paar jaar geleden door projectontwikkelaar Aurelio teruggebracht met de bouw van in totaal acht moderne urban villa’s en een penthouse. Warmtebouw nam er de complete W-installatie voor haar rekening.

 

Voordat Villa Nederheem in handen kwam van Aurelio, diende het als gemeentehuis voor Blaricum. Het werd gebouwd in 1937 door een rijk Amerikaans echtpaar, waarna het in de jaren zeventig werd betrokken door tabaksproducent Deli-Batavia Maatschappij en later door IBM werd gebruikt als opleidingsinstituut.
‘Wij hebben ervoor gekozen de oorspronkelijke woonbestemming nieuw leven in te blazen en high-end appartementen te bouwen. Het gebouw leent zich daar heel goed voor’, zegt Robbert Klaver van Aurelio. Het was allesbehalve een kleine verbouwing. ‘Alles is gestript; eigenlijk zijn alleen de muren en het bijzondere pannendak gebleven. Het hele gebouw is geïsoleerd en Warmtebouw heeft ons geweldig geholpen bij deze mooie uitdaging. Zij hebben nieuwe warmteterugwinsystemen met warmtepompen aangebracht. Daarnaast hebben ze al het loodgieterswerk gedaan, koelplafonds en vloerverwarming geïnstalleerd. Nagenoeg alle technische installaties, op de E-installatie na, waren voor hun rekening.’

 

Goede balans

Er waren twee belangrijke uitgangspunten bij de renovatie van Villa Nederheem. ‘Bij appartementen van deze klasse is ten eerste comfort heel belangrijk. Bewoners in dit segment hebben veel wensen. Onze woningen moeten dan ook van alle gemakken voorzien zijn en tevens aansluiten bij de hedendaagse “groene” uitgangspunten. Met één druk op de knop warm water hebben. Willen ze bij wijze van spreken met z’n zessen tegelijk douchen, dan moet dat ook kunnen. Aan de andere kant wilden we ook een energiezuinige installatie zodat het gebouw op de toekomst gericht is. We zochten daar een goede balans in en Warmtebouw heeft ons geholpen dat te realiseren. Wij hadden een plan, zij hebben gezorgd dat het gemaakt werd en z’n werk ging doen. Ze zijn in het hele proces ontzettend bevlogen geweest, met name de jongens op de werkvloer. Er zit zeker veel potentie bij Warmtebouw. Dit is weliswaar een heel klantspecifiek project – je hebt te maken met veel verschillende hoge eisen vanuit de particulier – maar we hebben met elkaar kunnen maken wat we voor ogen hadden.’

Opdrachtgever

Aurelio

Locatie

Blaricum

– DIENSTEN

We weten wat we kunnen betekenen op het gebied van klimaattechniek?

– ARTIKEL

‘We zijn er klaar voor!’

Vijftigjarig jubileum Warmtebouw is startsein voor de toekomst. Herman, Henk en Patrick over 50 jaar Warmtebouw, kameraadschap en grootse projecten.

MEER WETEN?

Bel ​of stuur een mail om meer te weten te komen over wat we voor u kunnen betekenen.

TELEFOONNUMMER

WERKEN BIJ WARMTEBOUW

OOK WERKEN AAN DE GROOTSTE KLIMAATINSTALLATIES?

Heb jij interesse in techniek en ben je een echt vakman? Bekijk dan onze vacatures.

GERELATEERDE PROJECTEN: