Tramremise

‘Een duurzame werkplaats’

Utrecht is uitgegroeid tot een provincie waarin de tram een belangrijke rol speelt. Door de recente komst van de Uithoflijn werd het tramverkeer verdubbeld en was er dringend behoefte aan een centrale plek om het complete Utrechtse tramverkeer aan te sturen en te onderhouden. Warmtebouw zorgde in deze  tramremise voor een goede werktuigbouwkundige installatie.

 

In 2019 is een volledig nieuwe tramremise opgeleverd, waar alle werkzaamheden aan het Utrechtse tramsysteem onder één dak zijn samengebracht: verkeersleiding, opkomstruimte van trambestuurders, het onderhoud en beheer en de calamiteiten- en storingsdienst. De tramremise is voorzien van 6.500 m2 BVO-werkplaatsen. Een klein gedeelte van de tramremise (1.500 m² BVO) doet dienst als kantoor dat ruimte biedt aan circa zeventig werkplekken. De nieuwe werkplaats is voorzien van acht sporen: zeven werksporen en één wasstraat. Spoor 1 is de wasstraat. Spoor 2 is bestemd voor interieurreiniging en kleine onderhoudswerkzaamheden, zoals het bijvullen van ruitenwisservloeistof en remzand. Op spoor 3 is de kuilwielendraaibank en op spoor 4 het richtframe. De sporen 5 tot en met 8 bestaan uit een combinatie van een hefsysteem, klapbordessen, bovenleiding en een monorailsysteem. Hier kan de tram omhooggeheven worden, maar ook vanaf de bovenzijde gerepareerd worden.

 

Duurzaam

Voor de nieuwe tramremise in Nieuwegein heeft Warmtebouw – in opdacht van Bouwbedrijf De Vries en Verburg – de complete werktuigbouwkundige installatie gerealiseerd. De provincie vond duurzaamheid een belangrijk aspect bij de totstandkoming van de gehele remise. De nieuwe werkplaats is een duurzame werkplaats. Zo is het gebouw volledig gasloos. De werkplaats wordt verwarmd met een luchtwarmtepomp, de vloeren zijn geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Ter plaatse van de trams staan stralingspanelen. Verder is overal ledverlichting toegepast en in het kantoordeel is een WKO-installatie geplaatst. Het dak is geschikt voor zonnepanelen en voorzien van sheddaken voor een optimale daglichttoetreding. Het gebouw is helemaal klaar voor de toekomst en daar heeft Warmtebouw een belangrijke bijdrage aan mogen leveren.

Opdrachtgever

De Vries en Verburg

Locatie

Nieuwegein

v.l.n.r.: Clemens Schulpen, Ton Breeschoten, Maup van Steenis, Theo van Mourik, Andre van der Poel, Eric Versteeg, Erik Wind, Jos Meijdam, Wim van der Ham, Rolf Sijtsma, Henco van den Tol, Arwin Kraaikamp, Jasper Aalbers, Jeroen Rooswinkel, Ali Errachidi, Berry Buis, Hans van Kooten, Frank Smit, Erik Schoonheim & Quintus Kosters

– DIENSTEN

We weten wat we kunnen betekenen op het gebied van klimaattechniek?

– ARTIKEL

‘We zijn er klaar voor!’

Vijftigjarig jubileum Warmtebouw is startsein voor de toekomst. Herman, Henk en Patrick over 50 jaar Warmtebouw, kameraadschap en grootse projecten.

MEER WETEN?

Bel ​of stuur een mail om meer te weten te komen over wat we voor u kunnen betekenen.

TELEFOONNUMMER

WERKEN BIJ WARMTEBOUW

OOK WERKEN AAN DE GROOTSTE KLIMAATINSTALLATIES?

Heb jij interesse in techniek en ben je een echt vakman? Bekijk dan onze vacatures.

GERELATEERDE PROJECTEN:

Categories