Sligro Food Group

‘Kwaliteit in het hele pand’

Met een vloeroppervlak van ruim 16.000 vierkante meter, zocht Sligro Food Group voor de verbouwing van haar hoofdkantoor een paar jaar geleden naar een klimaat-specialist met uitgebreide kennis en kunde. Het kwam uit bij Warmtebouw, dat werd toegevoegd aan het bouwteam.

‘In 2017 werden plannen gemaakt voor de verbouwing van ons hoofdkantoor’, zegt Erik-Jan Termaten, projectmanager Energie bij Sligro Food Group. ‘Uiteindelijk werd ervoor gekozen om dit in een bouwteam te doen waarbij we van tevoren de partijen uitkozen die vervolgens gezamenlijk gingen engineeren. Voor het klimaat hadden we twee partijen op het oog, waaronder Warmtebouw. Bij beiden hadden we een goed gevoel, dus om de knoop door te hakken hebben we ze een klein gedeelte van het gebouw laten “engineeren”. We hadden een pakket van eisen laten opstellen door engineers- en adviesbureau Sweegers en de Bruin. Daarin stonden bijvoorbeeld de luchthoeveelheden per persoon en de isolatiewaarden. Het voorstel van Warmtebouw had uiteindelijk onze voorkeur.’

Hoog comfortniveau

Samen met Cornelissen aannemingsbedrijf uit Zeeland en Jacobs Elektro Group uit Breda ging Warmtebouw aan de slag met het 3D inmeten en engineeren van het pand. ‘We wilden een 3D-model omdat er weinig ruimte boven de plafonds zat; maar zo’n dertig centimeter. Door middel van het BIM-model hadden we meer inzicht in de mogelijkheden en eventuele problemen die konden ontstaan.’ Het gebouw werd niet alleen gasloos door middel van warmtepompen en zonnepanelen, maar kreeg ook een zeer hoog comfortniveau. ‘Het systeem voldoet aan hoge eisen voor luchtverversing. Er wordt 35 m3/h per persoon aan verse lucht aangevoerd, wat meer is dan de normering aangaf. Naar aanleiding van de coronauitbraak is dat zelfs verhoogd naar 40. We hebben gekozen voor inductie-units die qua onderhoud aantrekkelijker zijn en minder geluid maken. Met een lage temperatuurafgifte en een thermostaat per vier inductie-units kunnen we de temperatuur lokaal regelen. Door een regeling op afstand kan Warmtebouw per regelaar zien wat er gebeurt. Zo kunnen we een stukje historie opbouwen, wat met name in de opstartfase handig is. En als er in een bepaald gebied of vanuit een bepaald persoon een klacht is, kan dit snel worden aangepast zonder dat er een monteur hoeft te komen.’

In de zomer van 2019 is het vernieuwde pand opgeleverd. ‘De bouw is prima en relatief snel verlopen, doordat er onderling veel en goed overleg is geweest. De technische expertise van Warmtebouw ligt op een heel hoog niveau en dit hebben ze op de juiste manier ingezet. Daarnaast hebben ze zich goed aangepast aan de “no nonsense” aanpak die wij hanteren. Geen bestek van vierhonderd pagina’s maar gewoon kort, krachtig en efficiënt werken. Daar zijn we heel blij mee.’

Opdrachtgever

Sligro Food Group

Locatie

Veghel

Bouwperiode

2017

v.l.n.r.: Davy de Heus, Erik-Jan Termaten, Patrick van Echtelt, Lara van de Brugt & Peter Schep

– DIENSTEN

We weten wat we kunnen betekenen op het gebied van klimaattechniek?

– ARTIKEL

‘We zijn er klaar voor!’

Vijftigjarig jubileum Warmtebouw is startsein voor de toekomst. Herman, Henk en Patrick over 50 jaar Warmtebouw, kameraadschap en grootse projecten.

MEER WETEN?

Bel ​of stuur een mail om meer te weten te komen over wat we voor u kunnen betekenen.

TELEFOONNUMMER

WERKEN BIJ WARMTEBOUW

OOK WERKEN AAN DE GROOTSTE KLIMAATINSTALLATIES?

Heb jij interesse in techniek en ben je een echt vakman? Bekijk dan onze vacatures.

GERELATEERDE PROJECTEN:

Categories