Kantoor Lange Voorhout

‘We hebben nauwelijks nog klimaatklachten’

Aan het Lange Voorhout in Den Haag, één van de bekendste straten van de stad, staat een statig pand uit de 18de eeuw. Het historische karakter is – onder andere dankzij de gevelbeelden van geestelijken uit die tijd – onmiskenbaar. Het pand wordt nu op dagelijkse basis als kantoor gebruikt door ongeveer honderd mensen. Hoewel oud van buiten, is het pand van binnen helemaal van deze tijd nadat het een paar jaar geleden volledig werd gerenoveerd.

 

Nadat het gestript was, is alles opnieuw opgebouwd; van elektriciteit tot vloeren en van sanitair tot het klimaatsysteem, waar Warmtebouw verantwoordelijk voor was. Er werd een compleet nieuw koel- en verwarmingssysteem in combinatie met klimaatplafonds aangebracht. Daarnaast werd het pand voorzien van een gebouwbeheersysteem, waarmee Warmtebouw op afstand zaken in kan regelen en de komst van een monteur tot een minimum beperkt blijft. ‘Een belangrijk uitgangspunt voor ons was dat het ten eerste duurzaam moest zijn en er tegelijkertijd constant een goede temperatuur diende te zijn’, vertelt de gebruiker van het pand. ‘Dat is ontzettend goed gelukt. Of het nou warm of koud is buiten, hierbinnen voelt het gewoon heel aangenaam. Als ik het vergelijk met het oude pand, zijn er nauwelijks nog klimaatklachten.’ De samenwerking met Warmtebouw verliep eveneens goed. ‘Het ging eigenlijk heel vlekkeloos en flexibel, we hebben bijna geen op- of aanmerkingen gehad. En het systeem werkt gewoon uitstekend, dat is voor ons het allerbelangrijkste!’

Opdrachtgever

Kantoor Lange Voorhout

Locatie

Den Haag

– DIENSTEN

We weten wat we kunnen betekenen op het gebied van klimaattechniek?

– ARTIKEL

‘We zijn er klaar voor!’

Vijftigjarig jubileum Warmtebouw is startsein voor de toekomst. Herman, Henk en Patrick over 50 jaar Warmtebouw, kameraadschap en grootse projecten.

MEER WETEN?

Bel ​of stuur een mail om meer te weten te komen over wat we voor u kunnen betekenen.

TELEFOONNUMMER

WERKEN BIJ WARMTEBOUW

OOK WERKEN AAN DE GROOTSTE KLIMAATINSTALLATIES?

Heb jij interesse in techniek en ben je een echt vakman? Bekijk dan onze vacatures.

GERELATEERDE PROJECTEN:

Categories