Nieuwbouw kinderdagverblijf Kindergarden in Leidsche Rijn Centrum gestart!

De eerste paal van het nieuwe kinderdagverblijf van Kindergarden aan de Madridstraat in Leidsche Rijn werd 8 mei geslagen. De werktuigkundige installaties worden in opdracht van aannemer Coen Hagedoorn Bouw door Warmtebouw verzorgd.

More...

'Kunstige' eerste paal

De eerste paal was door de kinderen van de nabijgelegen huidige vestiging versierd met schilderwerk en werd vakkundig door wethouder Klaas Verschuure de grond ingeslagen.

Het gebouw, ontworpen door archivolt architecten bv uit Amsterdam, bestaat uit twee bouwlagen voor kinderopvang met daarboven de buitenschoolse opvang, moet in 2020 klaar zijn. Het is de vierde Utrechtse vestiging van Kindergarden.

Vertrouwen, respect en oprechte betrokkenheid

De visie van Kindergarden “Bij Kindergarden werken we samen op basis van vertrouwen, respect en oprechte betrokkenheid. Om het allerbeste uit jezelf en elkaar te halen?” sluit naadloos aan bij Warmtebouw en zo zijn wij op uitnodiging van Coen Hagendoorn Bouw al vroeg bij het ontwerpteam betrokken geraakt.

Duurzaam, gasloos met bodemwarmte

De door Warmtebouw te verzorgen installaties omvatten de luchtbehandelingsinstallaties vanaf een op het dak op te stellen luchtbehandelingskast, twee water/water-warmtepompen voor de warmte- en koudevoorziening en de bijbehorende distributie naar de vloerverwarming in het gebouw. Daarnaast worden in samenwerking met Gebroeders Sakkers ook de complete loodgietersinstallaties verzorgd.

In het voortraject is gekozen voor een duurzaam, gasloos pand met onder andere bodemwarmte via een ‘lussenbron’ en géén aansluiting op de stadsverwarming.