Bespaar vandaag nog op uw energiekosten

Dienst Warmtebouw duurzaam advies

Heeft uw kantoor een energielabel dat lager is dan energielabel C? Hou er dan rekening mee dat In 2023 alle kantoren in Nederland minimaal moeten beschikken over een label C. 

 

Wat gaat er veranderen?
Utiliteitsgebouwen met een kantoorfunctie die vanaf 2023 over een lager energielabel dan label C beschikken (D tm G) mogen vanaf dan niet meer in gebruik genomen worden, zo stelt de overheid. Het is dus belangrijk om inzage in het energielabel van uw kantoor te hebben want misschien is het noodzakelijk om hierin te investeren. Kantoorpanden kunnen vaak zonder bouwkundige aanpassing een energielabel C behalen wat uiteindelijk kostentechnisch ook voordeliger is. In sommige gevallen is het wel nodig om bouwtechnische aanpassingen te doen.

 

EPA-U advies
Met het oog op de toekomst is het verstandig om alvast te bekijken welke energiebesparende maatregelen u kunt treffen voor uw kantoorpand of bedrijfspand. Bij ons kunt u een Energie Prestatie Advies Utiliteit (EPA-U) aanvragen, dit maatwerkadvies helpt u om beter inzicht te krijgen in het energielabel van uw kantoorpand en welke investeringen nodig zijn om het energielabel te laten stijgen naar een label C.

 

Contact
Voldoet uw kantoorpand niet aan de energie-eisen? Of twijfelt u hierover? Neem dan gerust contact met ons op.